Om paardrijden voor gehandicapten mogelijk te maken, gebeurt er heel wat op de manege. We willen graag een maatschappelijke onderneming zijn waar voor velen een plek is. Er worden veel vrijwilligers opgeleid om het paardrijden te begeleiden. De vrijwilligers komen voor een deel uit ons eigen ruiterbestand. Er werken zowel gehandicapten als niet gehandicapten als vrijwilliger. We begeleiden mensen die in een Halt-traject zitten. Deze maatschappelijke activiteiten gaan wij de komende jaren voortzetten en uitbreiden. De verbinding met de omgeving is essentieel voor het voortbestaan van de manege. We blijven vrijwilligers opleiden en onze verbinding met de buurt, bewoners en bedrijven de komende jaren versterken.

Paardrijden is er ook voor de mensen uit de buurt. Op de manege wordt ook les gegeven aan niet gehandicapten. Zij krijgen les op paarden van zeer hoge kwaliteit. De begeleiding vindt plaats in kleine groepen. Een aantal paarden kan tot een hoog dressuurniveau gereden worden. Er zijn ook voldoende instructeurs die op dit niveau les kunnen geven.

Ambities:

  1. Om meer verbinding met de buurt te krijgen moet de wachtlijst voor niet-advies ruiters korter worden. We gaan halfjaartrajecten aanbieden en proberen deze (ouders van) ruiters aan de manege te verbinden.
  2. Uitbreiden van lessen aan niet- advies ruiters of meer privé lessen.
  3. We blijven actief om nieuwe manieren te vinden om ingebed te blijven in onze sociale omgeving.
  4. Contact met scholen in de buurt. Voorstel om de bak te gebruiken als theater in de avonduren.
  5. Verbinding zoeken met lokale bedrijven. Wat kunnen wij voor elkaar beteken?